BONITETNI IZVJEŠTAJI

Bonitetni izvještaji
Bonitetni izvještaji

Pribavljanje informacija o neplatišama je barem toliko važno kao i naša osnovna djelatnost – naplata određenog iznosa. Ukoliko naše poslovne partnere pravovremeno obavijestimo o postojanju gospodarskog subjekta koji izbjegava plaćanje svojih obveza, vjerojatno ćemo spriječiti nastanak veće štete. Dužnik, koji želi normalno poslovati, ne može si priuštiti ignorantski odnos spram našeg poduzeća jer si na taj način priskrbljuje loš glas u bankarskim i osiguravateljskim krugovima u zemlji i inozemstvu.

Neplaćanje, odnosno kašnjenje u plaćanju dospjelih obveza u suvremenom je poslovnom svijetu veoma raširena pojava, koja može mnoge dobre tvrtke dovesti u ozbiljne poteškoće. Da bi se izbjeglo, odnosno smanjilo riziku ulaska u teškoće zbog kašnjenja u plaćanju dužnika, najbolja je preventiva redovno provjeravanje boniteta poslovnih partnera i odbijanje poslovanja s onima koji imaju teškoće u plaćanju.

group image

Da bi se izbjegao, odnosno smanjio rizik ulaska u teškoće zbog kašnjenja u plaćanju dužnika, najbolja je preventiva redovno provjeravanje boniteta poslovnih partnera i odbijanje poslovanja s onima koji imaju teškoće u plaćanju.